Monet suomalaiset osallistuvat internetin keskustelupalstoilla käytäviin erilaisiin keskusteluihin, oli kyseessä sitten talous, harrastukset, ympäristönsuojelu tai vaikkapa maailmanpolitiikka tai suomalainen yhteiskunta. Poliittiset aiheet, koskivat ne sitten kotimaan asioita tai kansainvälisiä kysymyksiä, ovatkin varsin suosittuja keskustelupalstojen ikuisuusaiheita.

Yksi ensimmäisistä ja edelleen eräs suosituimmista keskustelufoorumeista on suomi24.fi, josta löytyy suuri valikoima erilaisia keskustelunaiheita aina taloudesta ja työelämästä, yhteiskuntaan, tasa-arvoon, poliittisiin suuntauksiin ja paljon muuhun. Vaikka Facebook ja muut sosiaaliset mediat ovat varmasti hieman vieneet käyttäjiä Suomi24-portaalilta, on tämä palvelu kuitenkin edelleenkin varsin suosittu. Myös erilaisten internetissä ilmestyvien aikakausi-, sanoma- ja iltapäivälehtien sivuilla on yleensä keskustelupalstat, tai vaihtoehtoisesti keskusteluja voi kommentoida esim. facebook-tilin kautta. Suosittuja keskustelufoorumeita löytyy ainakin Ilta-Sanomien, Iltalehden, Helsingin Sanomien, Taloussanomien ja esim. Uuden Suomen sivustoilta. Viime aikoina myös Twitter on alkanut saada suosiota suomalaistenkin keskuudessa.

Riippuen hieman mm. siitä, pitääkö keskusteluun rekisteröityä ja tunnistautua omalla nimellä, vai voiko osallistua anonyyminä, on foorumeilla käytävä poliittinen keskustelu usein aika värikästä, ja joskus jopa yliampuvaa. Mutta lukija tietysti itse päättää, mitä ja minkälaisia keskusteluja hän haluaa seurata.