Ajankohtaisista asioista keskusteleminen erilaisissa foorumeissa on hyvin suosittua. Usein internetissä julkaistujen päivän uutisartikkelien yhteydessä on mahdollisuus jättää oma kommentti artikkelin alapuolelle: joko omalla tunnuksella, Facebookin tai Twitterin kautta tai kokonaan anonyyminä.

Esimerkiksi Ilta-Sanomat ja Iltalehti tarjoavat tällaisen kommentointinmahdollisuuden, samoin kuin monet muutkin netissä ilmestyvät sähköiset lehdet. Uutisotsikoihin linkatut keskustelualueet tarjoavat nekin keskustelua ajankohtaisista suomalaisista aiheista, kuten esim. Iltalehden keskustelupalsta, jossa voi jakaa mielipiteitä vaikkapa joulustressistä. Itse asiassa lähes kaikilla sähköisillä sanoma-, paikallis-, talous-, kulttuuri- ja muilla lehdillä on tarjolla jonkinlainen keskustelu- tai kommentointimahdollisuus, jossa lukijat voivat osallistua aiheesta käytävään keskusteluun.

Lehtien lisäksi on olemassa myös paljon pelkästään internetissä toimivia foorumeita, joissa voi keskustella ajankohtaisista suomalaisista aiheista. Suomi24 -sivusto esimerkiksi tarjoaa mahdollisuuden keskustella paikallisella tasolla oman kaupungin asioista netistä. Vastaavasti kaupunkien sivuilta löytyy usein tämän tapaisia palveluita. Myös erilaisissa blogisivustoissa käsitellään usein ajankohtaisia suomalaisia asioita, joita lukijat voivat halutessaan vapaasti kommentoida.