Niin kuin varmasti jokainen pienen lapsen äiti ja isä tietää, lasten hoitaminen voi olla toisinaan todella raskasta. Jokaisessa ikävaiheessa tulee vastaan uusia haasteita: vauvat valvottavat öisin, taaperot taas availevat laatikoita ja kiipeilevät pöydille, uhmaikäisetkin aiheuttavat päänvaivaa vanhemmilleen. He kaipaavatkin usein vertaistukea ja keskustelua toisten samassa tilanteessa olevien kanssa.

Onneksi internetistä löytyy paljon hyödyllisiä sivustoja, jotka on suunnattu kaiken ikäisten lasten vanhemmille. Eräs suosittu kotimainen vauvojen äideille ja isille suunnattu foorumi on Vauva.fi, josta löytyy paljon tietoa ja vinkkejä vauvojen vanhemmille. Varsinainen tämän sivuston suola on kuitenkin sen erittäin aktiivinen keskustelupalsta, jossa toisinaan keskustelu saattaa tosin kulkeutua aika kauaskin lasten hoidosta. Hieman vanhempien lasten isille ja äideille on tarjolla puolestaan esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliiton www-sivu ja sen vanheimpainnetti -osio, josta löytyy paljon hyödyllisiä vinkkejä ja ohjeita pienten lasten vanhemmille.

Kotona on myös usein lemmikkejä, ja eräs asia, joka esim. saattaa askarruttaa monia aikuisia, on kysymys lemmikkien pitämisestä kotona samaan aikaan, kun lapset ovat vielä vauvoja ja taaperoiässä. Lemmikin pitämiseen liittyvistä asioista voi hakea tietoa esim. tämän sivun kirjoituksesta ”Hyviä sivustoja ja foorumeja lemmikkien omistajille”. Netin käyttöä ei yleensäkään kannata epäröidä kun tarvitsee apua lastenhoitoon, sillä usein se on nopein ja helpoin tapa löytää esimerkiksi jokin tärkeä puhelinnumero tai email-osoite.